Kilden kjønnsforskning.no

Kunnskapssenteret Kilden formidler forskning på kjønn og likestilling. Vi samarbeider bredt og er en møteplass for forskere, myndigheter og sivilsamfunn.

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.

Menn i omsorgsyrker

Er læreryrket et omsorgsyrke?

Ja, svarer læreren, tja, sier forskeren. Er det påstanden om feminisering av skolen og merkelappen omsorgsyrke som skremmer vekk menn fra lærerutdanningen?

Kvinnehistorie.no

Nettsiden presenterer norsk historie fortalt og opplevd av kvinner. Les om viktige hendelser og temaer i norsk kvinnehistorie, som hvordan kvinner fikk stemmerett, om kampen for selvbestemt abort, om samisk kvinnehistorie, om lesbiske og skeive kvinner og mye mer.

Podkast

Podkasten vår Kjønnsavdelingen handler om kjønn og likestilling. Vi inviterer samfunnsdebattanter og forskere til å diskutere aktuelle samfunnsutfordringer i et kjønnsperspektiv. Du kan blant annet høre episoder om surrogati, gaming, Mannsutvalget, samtykkelov og kvinnehistorie.

Filmserie

For ti år siden fantes det ikke en helhetlig likestillingspolitikk i Norge. Hvordan ser norsk likestillingspolitikk ut i dag? Og hvilke likestillingsutfordringer møter vi i framtida? I filmserien «Likestilling for framtida» deler vi høydepunktene fra årskonferansen vår i 2022 «Likestilling for framtida – 10 år etter Skjeie-utvalget».

Hva skjer?

Call for abstracts: Special Issue on Decolonisation

| |

Tidsskriftet Kvinder, Køn & Forskning inviterer interesserte til å sende inn bidrag til et spesialnummer (1-2025), under overskriften "Dekolonisering". Redaktørene ønsker å invitere til dialog mellom dekoloniale, postkoloniale og urfolksstudier og kjønnsstudier. Bidrag fra alle disipliner ønskes og tidsskriftet inviterer også til interseksjonelle, tverrfaglige og samarbeidsbaserte bidrag. Frist for innlevering av abstracts er 15. juli 2024.

Mer informasjon »

Mannsrollen er i endring. Hva slags maskulinitet vokser unge menn opp med?

Arendal og online | |

Maskulinitet blir ofte sett på som en negativ kraft. Vi antar at unge menn med dårlige maskuline forestillinger skaper problemer for seg selv og alle rundt seg. Men hva er egentlig maskulinitet i dag? Hvilke forventninger og idealer må gutter og unge menn navigere seg gjennom i dag, og hva gjør det med dem? Hvordan forstår de sin rolle i samfunnet og verden? Velferdsforskningsinstituttet NOVA, OsloMet, inviterer til seminar med blant andre forsker Jørn Ljunggren og leder av Mannsutvalget Claus Jervell på Arendalsuka.

Mer informasjon »
Hel forside Tidsskrift for kjønnsforskning 2-24 med grafisk illustrasjon i rosa, hvitt og grønt i bølgende former

Følg oss

Instagram

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.